Pengar gör mig faktiskt lyckligare

Man brukar säga att hälsan och relationer är mycket viktigare än pengar. Det håller jag så klart med om. Men det blir betydligt enklare att ta ha om mina relationer och min hälsa med en stark ekonomi i ryggen. Det finns otroligt många situationer där en fet slant på banken underlättar. För att nämna några:

 • En keff chef som förpestar arbetslivet behöver jag inte stå ut med. Jag kan säga upp mig utan att oroa mig för att bli utan lön några månader.
 • Världen är stor. Jag kan flytta till ett annat land eller en ny stad om jag känner för det.
 • Ta hand om mina fina barn när dem behöver det istället för att stressa över en tajt ekonomi.
 • Känna lugnet att oavsett vad som händer så kan jag lösa det i lugn och ro utan att bekymra mig över vad det kostar. Exempelvis om jag blir sjuk.
 • Kan du komma på någon annan situation du hamnat i där en rejäl buffert kunnat underlätta?

Hur byggde jag upp min starka ekonomi då?

Jag började spara pengar redan som barn. Jag hade hört mina föräldrar prata om att pensionsspara men det var först när jag själv började spara i fonder och investera i aktier som pengarna på allvar började växa. Numera fortsätter kapitalet öka utan att jag behöver lyfta ett finger.

I början fick jag några smarta tips på aktier som jag hoppades skulle dubblas men på det förlorade jag mer pengar än jag tjänade tyvärr. Efter några dyra läxor började jag investera regelbundet i aktiefonder varje månad och jag förstod att receptet för framgång för min del var att låta det ta tid och att fortsätta investera regelbundet och ha tålamod.

Investerade halva lönen

Låter det mycket? Ja det är det ju faktiskt. Men effekten blir enorm om du lyckades med detta. Jag har under tio år investerat halva lönen. Ungefär 12 000 kronor i månaden. Ränta på ränta gör att det hela tiden går snabbare och dessutom blev det roligare när jag såg kapitalet växa. För att snabba på det hela så bestämde jag mig för att låna pengar när börsen gick ner under år två i mitt sparande. Det var riskabelt men lönade sig verkligen.

Det tog mig faktiskt bara fem år att bli miljonär, nedan redovisar jag min förmögenhet från första till femte året.

 1. 156 000 kronor.
 2. 179 444 kronor.
 3. 499 861 kronor.
 4. 769 931 kronor.
 5. Passerade en miljon kronor!

Avslutningsvis några sammanfattande tips för dig som också vill ha en stark ekonomi

 • Våga köpa aktiefonder.
 • Investera regelbundet.
 • Spara halva lönen.
 • Se till att ha riktigt kul under tiden. Annars kommer du tröttna. Är halva lönen för mycket för dig så spara mindre och låt det ta längre tid.
 • Fira varje gång du når en ny milstolpe i ditt sparande!

Läs mer på https://aktierellerfonder.com/.